Presentasjon av vigslere og seremonimestere

11035984_1123681587646196_218101500525023426_n

Kjell Morten Bråten – Hovedforstander og Unitarprest

Kjell Morten tar vielser over hele landet – hovedsaklig Sør- og Østlandet.

I vinterhalvåret tar jeg også seremonier i utlandet

Jeg er født i Vågå i Gudbrandsdalen i 1965.

Jeg er utdannet Kulturarbeider og miljøterapeut ved Høgskulen i Bø og flyttet til Skien i 2002 etter mange år i Oslo

Her bor jeg i et gammelt skjevt hus – like skeivt som meg selv – og sammen med lille gode Oda som er katten min

I mange år drev jeg bloggen “Størst av alt er kjærligheten” hvor jeg ivrig bl.a debatterte religion. Det var gjennom bloggen at jeg første gang kom i kontakt med Unitarforbundet og forbundet er vel det eneste religiøse tros- og livssynssamfunn hvor jeg har følt meg helt velkommen og hvor jeg kunne få lov å ha min dogmefrie tro i fred.

I 2009 ble jeg ordinert til Unitarpastor i Unitarforbundet – i en seremoni i Bela Bartok Church i Budapest, Ungarn

Unitarforbundet er mitt hjertebarn og det er en stor glede for meg å få følge Unitarforbundet etterhvert som det vokser. Å reise rundt i hele Norge og stadig møte mennesker er noe jeg elsker.

Jeg stiller meg 100 % bak grunnprinsippene til Unitarforbundet: Frihet til å tro og leve etter sin egen tro – respekt for alle mennesker uansett kjønn, rase, kultur og legning og en stor Toleranse for at alle mennesker er født ulike.

Og ikke minst at størst av alt er kjærligheten! Uten kjærlighet til oss selv og andre er vi ingenting.

hildegunn-wiggen Mitt navn er Hildegunn Wiggen og er en av Unitarforbundets vigslere.

Hildegunn tar vielser hovedsaklig i Trøndelag og nord- og vestlandet, men hjelper også til på Østlandet.

Hildegunn er grunnen til at Unitarforbundet også har etablert seg i Trondheim og hun er vår kontaktperson der.

For en stund siden, faktisk har det blitt noen år av det, så meldte jeg meg ut av statskirken. Jeg fant da Unitarforbundet som viste seg å ha sammenfallende verdier som jeg har og jeg meldte meg inn. Der fikk jeg raskt god kontakt med Kjell Morten, vår Hovedforstander.

Selv er jeg født og oppvokst i Trondheim og er for tiden bosatt i Melhus hvor jeg jobber som attføringsleder. Jeg er født i «The Summer of Love», altså 1967, og jeg tror jeg må ha ubevisst fått med meg ønsket om en tolerant og fredfull verden.  Av utdanning så er jeg religionslærer i bunn, men livet har gitt meg så mange sjanser til å lære og utvikle kompetanse utover dette. Ikke minst har jeg fått en livslærdom på godt og vondt, noe jeg antar og vet jeg har vokst på som menneske.

Fra 2016 fikk jeg tettere kontakt med Kjell Morten, og jeg har fra 2017 flere vielser i regi av Unitarforbundet. Dette gleder meg stort og gir meg mulighet til å være med til å skape en god atmosfære på en stor dag! Det er ikke så mange trøndere eller kanskje ikke så mange nord for Dovre, som er medlem i Unitarforbundet, så kanskje er tiden inne nå for å få flere Unitarer her også.

Anne 1

Anne Cecilie Lier er seremonimester i Unitarforbundet, og bor i Bærum.

Jeg tar hovedsakelig vielser på østlandet, men kommer til å si ja til oppdrag over hele landet så sant jeg er ledig.

Jeg er født i Trondheim på midten av 70-tallet, oppvokst på sørlandet og etablert på østlandet med kone og en Golden Retriever. Jeg liker å reise og møte nye mennesker, og jeg gleder meg til å følge gifteklare par fram mot deres store dag!

Av utdannelse har jeg en bachelor i veiledning,diakoni og livssyn og en master i spesialpedagogikk- og  akkurat nå holder jeg på med en spennende deltidsutdannelse innen traumepsykologi. For tiden jobber jeg med flerspråklige barn og foreldreveiledning, der jeg lærer noe nytt om mennesker hele tiden.

Selv giftet jeg meg gjennom Unitarforbundet sommeren 2015, og kan si at det er den største dagen i livet mitt. For meg er seremonien høydepunktet i et bryllup. Vielsen er en feiring av kjærligheten slik den har oppstått og er- og den er en veiviser for det videre livet sammen.

Som seremonimester vil jeg legge til rette for at også dere skal oppleve vielsen som et høydepunkt- i den formen dere ønsker og som de personenen dere er. Sommerfuglene er de samme- enten vi er humanetikere, kristne, buddhister, hinduer, muslimer eller søkende- og sammen skal vi lage den rammen som passer for dere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *